Category: Events

Revino – Descopera vinurile din Romania

targ-revino

Cea de-a doua editie a targului de vin si turism viticol Revino – Descopera vinurile din Romania, organizat de CrameRomania.ro si Revino.ro are loc in perioada 6-8 mai 2017 la Hotel Novotel din Bucuresti.

32 de expozanti, din Romania si nu numai vor prezenta si oferi spre degustare un numar de 200 de vinuri participantilor, iubitori de vinuri, gastronomie si turism, in zilele de sambata 6 si duminica 7 mai. Ziua de luni, 8 mai este dedicata profesionistilor, reprezentatilor din turism si sectorul HoReCa, ce sunt asteptati pentru a discuta eventuale modalitati de colaborare.

Lista completa a expozantilor: Crama Alira, Crama Aramic, Crama Aurelia Vișinescu, Crama Avincis, Crama Balla Geza, Crama Basilescu, Crama Bauer, Crama Budureasca, Crama Carastelec, Crama Corcova Roy & Dâmboviceanu, Casa de Vinuri Cotnari, Domeniul Vladoi, Domeniile Panciu, Domeniul Dragași, Licorna Winehouse, Crama Gitana, Crama Histria, Crama Liliac, Moet Hennessy (Terrazas/Cape Mentelle/Cloudy Bay), Crama Oprișor, Crama Petro Vaselo, Crama Rasova, Pointer Wine Glasses, Cramele Recaș, Crama S.E.R.V.E., Crama Știrbey, Crama Thesaurus, Crama Viile Metamorfosis, Crama Villa Vinea, Crama Vinarte.

Programul targului include si 4 masterclass-uri ce se vor desfasura in zilele de sambata si duminica, dupa cum urmeaza:

Sambata
14.00-15.00 Don’t think grape! But climate, prezentat de Frederic Vigroux.
17.00-18.00 The consumer profile and the wine retail market in the UK, prezentat de Ana Sapungiu MW.

Duminica
13.00-14.00 Romanian sparkling wines – The new generation, prezentat de Cristina Raicu
15.00-16.30 Trei enologi, trei abordari personale, prezentat de Aurelia Visinescu, Laurent Pfeffer si Oliver Bauer

Programul de vizitare al targului este urmatorul:
sambata, 6 mai, 12.00-21.00
duminica, 7 mai, 12.00-21.00
luni, 8 mai, 11.00-17.00.

Bilete se pot achizitiona on-line de aici, iar preturile sunt urmatoarele: 50 lei / 1 zi si 90 lei / 2 zile. De asemenea, biletele vor putea fi achizionate si la intare la urmatoarele preturi: 60 lei / 1 zi si 100 lei / 2 zile.

Ladies, Wine and Design

zwei

Ce poate fi mai mișto decât un eveniment numai cu gagici suuuuper smart, mâncare cum numai pe Instagram vezi și vin din abundență?! Păăi, probabil toate astea, dar pe acoperișul unei clădiri din centrul Bucureștiului, vara!

Da, cam așa putem rezuma cel mai pe scurt prima întâlnirea a Ladies, Wine and Design Bucharest.

Citește mai mult

Wine Social Club #1

club-de-vin-wineful

Noi recunoaștem, suntem dependenți de vin…

Admite și tu că vinul te inspiră, te binedispune, te face mai sociabil, mai hazliu, și hai în clubul nostru de vin.

Fie că ești un curios neexperimentat, cel mai bun degustător de vin de la tine din cartier sau poate chiar și cel mai iscusit sommelier din țară ce caută un loc în care să se relaxeze, te invităm să descoperim împreună cât mai multe vinuri bune de ținut minte. Degustăm, descoperim arome, povești, ne spunem deschis părerile și învățăm împreună unii de la alții. Scopul nostru e ca după fiecare întâlnire să ne simțim mai bogați în cunoștințe și mai ales în prieteni!

Prima întâlnire a Wine Social Club are loc marți, 25 octombrie, de la ora 19, la Marvin Wine Bar (vezi locația pe hartă). Pentru mai multe detalii, alătură-te grupului pe Meetup sau urmărește pagina noastră de Facebook.

Cum va decurge prima întâlnire?

Ne întâlnim, ne cunoaștem, stabilim împreună ce vinuri degustăm, ciocnim paharele și-apoi nu mai e nevoie de nicio indicație scenică: we’ll just enjoy the evening!

Vin și Jazz la palatul Noblesse

Ei, iată că am ajuns și în momentul acela trist în care trecem de la sandale la ghete, și de la terase la… palate! Hai, că parcă nu-i chiar așa de rea trecerea. Deci, dacă nu știai unde să porți sacoul acela din catifea pe care nici tu nu știi de ce l-ai cumpărat, iar noi nici atât, sau rochia aia neagră cu paiete de ai luat-o pentru revelionul la care nu ai mai fost, Noble Drinks Fair pare fix genul ăla de eveniment pentru care trebuie să scoți de la naftalină tot ce-ai mai strălucitor.

Citește mai mult

Ziua Porților Deschise la Crama Rotenberg

crama-rotenberg

În plină campanie de recoltare, Crama Rotenberg redeschide porțile pentru cei care vor să descopere îndeaproape secretele procesului de vinificație.

Astfel, sâmbătă, 24 septembrie, începând cu ora 14:00, Crama Rotenberg ne așteaptă la crama din comuna Ceptura de Jos – Jud. Prahova (la 90 km distanță de București), pentru a vizita crama, degusta o serie de vinuri alături de un barbecue în aer liber, must și alte activitati pe care ei le-au pregătit. Totul într-un cadru relaxant și plin de voie bună.

Citește mai mult