Category: Food

Vinul potrivit pentru gem și brânzeturi

vin-branzeturi-gem-nuci

Probabil mulți dintre voi ați văzut ultimele noastre produse adăugate în shop dar nu ați găsit și legătura cu vinul, iar asta probabil pentru că v-a lipsit imaginea de ansamblu. Adică, câteva platouri cu brânzeturi, migdale, nuci, câteva fructe uscate, apoi intră și borcănelele de gem în peisaj așezate în centru, iar la final piesa de rezistență, vinul. Pe scurt, o petrecere de arome pentru cerul gurii!

Francezii se bucură de aceste gustări chiar și de două ori pe zi, iar noi încă nu știm de ce ne-a luat atât să le descoperim. Când vă aventurați în aceaste combinații, nu uitați însă că trebuie să faceți asocierile cu moderație tocmai pentru a putea simți aromele din fiecare snack – deci nu turnăm jumătate de borcan peste brânză sau mâncăm dulceața cu lingurița în timp ce savurăm un pahar de vin, altfel, cerul gurii nu se va bucura deloc de această petrecere.

Ingredientele de bază vi le-am spus, acum vedeți și mai jos care sunt sugestiile noastre de asocieri potrivite de vin, brânzeturi și gem. Citește mai mult

Ciuperci în sos de vin alb

Am mai vorbit deja despre asta și nu cred că mai este cineva care să nu știe că vinul merge perfect cu mâncarea, de aceea, apariția aceastei secțiuni de rețete era doar o chestiune de timp. Iar odată pornită, numai imaginația, sau mai bine zis lipsa ei, ne mai poate sta în cale. Testăm toate rețetele ce ne trec prin cap și le documentăm aici. Dacă ai dat și tu peste o rețetă cu vin ce emrită share-uită, please let us know! Pentru că de-aia suntem aici, să împărțim povești de pahar, fie că sunt ele de succes sau nu, important e să avem încă un motiv în plus pentru a umple paharul.

Citește mai mult

Rețete de vin fiert cu twist

Nu știm voi cum sunteți, dar pe noi ne-a cuprins frrrrigul încă de la primele temperaturi cu minus, iar cum vinul fiert şi frigul fac casă bună, acestă licoare magică s-a instalat rapid în obiceiurile noastre.

Vinul fiert este un cocktail ușor de făcut, pe bază de vin și o gamă largă de condimente, fierte împreună. Dacă în trecut această băutură era realizată tocmai pentru a acoperi defectele unui vin, din fericire, în ziua de astăzi nu mai trebuie să avem probleme privind calitatea vinului, deoarece chiar și cele mai ieftine vinuri pot fi o bază excelentă pentru acest cocktail. Deci să nu cumva să te gândești să deschizi sticla de vin păstrată pentru ocazii speciale!

Citește mai mult

Cum alegem vinul pentru pizza

vin-pizza

O pizza aburindă, abia scoasă din cuptor face cu ochiul oricăruia dintre noi. Capricciosa, Quattro Stagioni, Diavola… sortimentele acestui arhicunoscut preparat cu origini italiene se bucură de o diversitate extraordinară, mai ales dacă ţinem cont şi că a fost adaptat după specificul fiecărei regiuni.

E drept, de multe ori alegem să comandăm pizza în momentele în care fie suntem pe fugă, fie nu ştim exact ce-am vrea să mâncăm. Avem totuşi şi alternativa de a prepara pizza în bucătăria proprie, după o reţetă perfect pe gusturile noastre.

Atunci când avem la masă pizza ne este foarte la îndemână, de multe ori din comoditate, să alegem alături de ea o bere sau un suc. Există însă şi o gamă largă de vinuri care complimentează mult mai bine deliciul din farfurie. Ca pentru orice preparat culinar însă, alegerea vinului ar trebui să ţină seama de o serie de reguli. Mai jos, v-am pregătit o listă cu exemple despre cum să alegi vinul pentru pizza.

Citește mai mult

Cum alegi vinul pentru paste

paste-si-vin

O reţetă de paste este la fel de potrivită pentru o cină romantică sau pentru o seară de calitate petrecută cu familia sau prietenii. Iar pentru ca meniul să fie o reuşită de la A la Z, alegerea vinului nu trebuie lăsată niciodată la voia întâmplării. În articolul acesta vom afla tot ce trebuie ştiut despre regulile ce stau la baza alegerii vinului cel mai potrivit pentru o anume reţetă de paste.

Golden tip – Când alegem vinul pentru paste ignorăm mai de grabă pastele şi ne îndreptăm atenţia spre sos. Pastele, indiferent de forma sau textura lor, sunt doar baza pentru restul ingredientelor aromate ce le acompaniază.
Citește mai mult