Category: Food

Vinul potrivit pentru felul potrivit

asociere-vin-mancare

Când vine vorba despre asortarea vinului cu preparatele din meniu, există două categorii de persoane: cele care aleg vinul la întâmplare, după intuiție și preț, şi cele care îşi pun la contribuţie toate resursele pentru a alege vinul cel mai adecvat preparatului din farfurie. Nu cred că mai este vreun secret că, pentru un festin reuşit, personalitatea vinului servit şi cea a mâncării trebuie să se completeze reciproc. Întotdeauna o mâncare bună va pune în evidenţă calităţile vinului şi invers.  Majoritatea dintre noi ştim deja că vinurile roşii sunt ideale pentru preparate din carne de vită sau porc, în timp ce vinurile albe merg cel mai bine asociate cu peşte sau carne albă. Chiar şi aşa, există totuşi preparate care îi pun îndificultate uneori şi pe cei mai documentaţi consumatori. De aceea, am pregătit o listă de criterii după care să te ghidezi data viitoare când ai la masă oaspeţi care trebuie impresionaţi.
Citește mai mult