Category: Places

Unde bem vin bun în București vara asta

journey pub

Nu știm cum se face, dar de fiecare dată când trebuie să ne gândim rapid la un loc drăguț în care să mergem să bem un vin bun, nu ne vine niciunul în minte, așa că ne-am hotărât să ne facem listă cu locurile ce ne-au plăcut și vrem să le revizităm cu fiecare ocazie.

Așa că începem rapid cu lista așezată în ordine alfabetică, nu după preferințe:

Allouette

terasa-allouette

Într-o seară, când căutam cu o prietenă un loc de băut un vin bun pe la Unirii dar care să nu fie în centrul vechi, am luat-o pe străduțele din spatele restaurantului Horoscop și imediat ne-a atras atenția terasa braseriei Allouette.  Braseria cu specific mediteranean nu numai că are în meniu un număr mare de vinuri din care poți să alegi, dar și preparate care merg de minune alături de ele. Din toate, recunoaștem că noi ne-am oprit la burger, și nu ne-a părut rău deloc deoarece ne-am lins pe degete!

Citește mai mult

Boheme Cafe&Bistro

boheme-cafe-bistro

Prima oară când am trecut pe la Boheme Cafe&Bistro, nu știam la ce să ne așteptăm. Căutam un loc spațios în care să ne adunăm mai mulți prieteni pentru un pahar de vin bun, și cum ni s-a spus că acolo se găsesc unele din cele mai bune vinuri franțuzești, dar și preparate pe gustul tuturor, am zis că acesta e locul care să mulțumească pe toate lumea. Trecând însă pragul bistroului, am fost surprinși să aflăm că tot ei importă, din Franța, o gamă destul de largă și selectă de vin, cognac și șampanie. Iar după ce am văzut și meniul bucătăriei, am stabilit imediat că trebuie să revenim la ei și la cină.

Citește mai mult

Dianei 4 – Pub & Winebar

dianei-4

La Dianei 4 este foarte ușor de ajuns. Trebuie doar să ții minte numele localului și apoi să o iei agale de la Universitate spre Piața Rosetti căutând cu ochii plăcuțele ce indică strada Dianei. Cum intri pe stradă, faci vreo 3 pași metaforici și imediat pe dreapta îți va atrage atenția un gard plin de verdeață și cel mai probabil mai multe biciclete ancorate la poarta casei cu numărul 4.
Citește mai mult