Secretele unui veritabil somelier

Vara s-a cam dus, iar mâine-poimâine începe culesul viei. Noi s-ar putea să-l ratăm, fiindcă WINEFUL merge la şcoală! La şcoala Barmania & Winetaste, acolo unde unul dintre lorzii autohtoni ai vinului, Sergiu Nedelea, pregăteşte viitorii somelieri cu diplomă ai României.

Ca lector al acestui curs şi somelier cu o bogată experienţă în domeniu, dar mai ales cu o pasiune desăvârşită pentru această meserie, Sergiu Nedelea ne va împărtăşi din cunoștințele și secretele sale despre vin și întreaga lume din jurul lui.

sergiu-nedelea

„A fi somelier înseamnă a stăpâni ritualul de servire, a cunoaște povestea din spatele fiecărui vin, a-ți dezvolta acuitatea olfactivă în raport cu chimia gusturilor. Prin intermediul cursului de somelieri organizat de Școala Barmania, îmi doresc să imprim înțelegerea acestor valori și să modelez viitori specialiști în arta vinului“ – sunt cuvintele cu care Sergiu Nedelea, cel puţin pe noi, ne-a convins.

Practică intensivă – ore dedicate degustării de vinuri

Iar cum inteligenţa unui bun somelier nu se opreşte nicidecum la cunoaşterea tainelor licorii lui Bachus, ci include aspecte mult mai ample, alţi doi somelieri ce dețin un număr impresionant de papile gustative (adică sunt foarte buni în meseria asta :P), ne vor spune şi ei tot ce trebui să aflăm despe aspectele mai pragmatice ale meseriei de somelier. Nu în ultimul rând, ba poate chiar și principalul motiv pentru care ne-am înscris, la curs nu vor lipsi nici orele dedicate degustării de vinuri, unde am auzit că vedete vor fi tocmai preferatele noastre, soiurile de vinuri româneşti.

Așa că, dacă și voi vreți să învățați mai multe despre vin, de la plantarea viței de vie până la servirea acestuia, aveți două mari opțiuni:
1. Urmați cursurile Barmania & Winetaste
2. Învățați din clipurile noastre video din Lecția De Vin!

În fiecare săptămână, pe site-ul, canalul de YouTube și pagina de Facebook WINEFUL, Elena vă va împărtăşi din secretele ascunse în trusa de somelier a lui Sergiu Nedelea. Noi sperăm că ne veţi fi alături pas cu pas şi, de la săptămână la săptămână, vom învăţa împreună cum să cunoaştem şi să apreciem pe deplin vinurile de calitate.

Cin-Cin!

1 Comment

  1. Pingback: Vin și Jazz la palatul Noblesse

Comments are closed.