Category: Wine

Vinul potrivit pentru gem și brânzeturi

vin-branzeturi-gem-nuci

Probabil mulți dintre voi ați văzut ultimele noastre produse adăugate în shop dar nu ați găsit și legătura cu vinul, iar asta probabil pentru că v-a lipsit imaginea de ansamblu. Adică, câteva platouri cu brânzeturi, migdale, nuci, câteva fructe uscate, apoi intră și borcănelele de gem în peisaj așezate în centru, iar la final piesa de rezistență, vinul. Pe scurt, o petrecere de arome pentru cerul gurii!

Francezii se bucură de aceste gustări chiar și de două ori pe zi, iar noi încă nu știm de ce ne-a luat atât să le descoperim. Când vă aventurați în aceaste combinații, nu uitați însă că trebuie să faceți asocierile cu moderație tocmai pentru a putea simți aromele din fiecare snack – deci nu turnăm jumătate de borcan peste brânză sau mâncăm dulceața cu lingurița în timp ce savurăm un pahar de vin, altfel, cerul gurii nu se va bucura deloc de această petrecere.

Ingredientele de bază vi le-am spus, acum vedeți și mai jos care sunt sugestiile noastre de asocieri potrivite de vin, brânzeturi și gem. Citește mai mult

Câte calorii are vinul?

calorii-vin-rose

Ar trebui să ne facem griji că vinul pe care-l bem ocazional ne-ar putea afecta în vreun fel silueta? Câte calorii sunt de fapt într-un pahar cu vin? Acestea sunt doar două dintre întrebările la care ne-am propus să răspundem în rândurile care urmează. Ei bine, da, vinul conţine calorii. Alcoolul, în general, reprezintă o sursă consistentă de calorii, iar consumul excesiv de alcool favorizează creşterea în greutate.
Citește mai mult

4 ponturi pentru alegerea celui mai bun vin spumant

vin-craciun-sampanie

Nu orice vin spumant este şampanie, însă acesta nu este neapărat un lucru rău. Şampania este, într-adevăr, o băutură excepţională, însă pe cât este de grozavă, pe atât este şi de scumpă. Preţul pentru o sticlă de şampanie cât de cât decentă va începe de la 150-160 de lei. Pare, desigur, un preţ rezonabil pentru un vin de calitate, însă, hai să fim sinceri, nimeni nu dă aceşti bani pentru sticla de vin ce se va afla pe masă la cina obişnuită de marţi seară… Din fericire, există şi soluţii care să salveze economiile din puşculiţă de la pieire.

Citește mai mult

Cum organizezi o degustare de vin

degustare-vin-roșu

Dacă vrei să diversifici serile în care îți vin prietenii în vizită (cu vin, bineînțeles), atunci organizarea unei degustări ca la carte este o idee mai mult decât bună!

Degustarea de vinuri se poate face în multe feluri, scopul principal al acesteia este să învăţăm cât mai mult despre această băutură şi provenienţa ei. De asemenea, degustarea de vinuri ne ajută să aflăm lucruri inedite despre noi înşine atunci când nu uităm să ne şi distrăm un pic.

Degustarea de vinuri merge dincolo de contactul cu simţurile. Aşa cum am mai spus-o, avem de-a face cu o artă supusă subiectivismului. De aceea, degustătorul de vin poate fi de multe ori influenţat şi de restul detaliilor pe care le cunoaşte despre acel vin. De exemplu, criterii precum originea geografică, preţul, reputaţia sau culoarea pot crea anumite aşteptări. Citește mai mult

Cele mai bune aplicaţii mobile pentru pasionații de vin

aplicații-mobile-vin

Un pahar de vin de calitate îţi face cu ochiul oricând, însă parcă flerul în a alege cele mai bune sortimente sau a le asocia cu mâncărurile tale preferate nu te însoţeşte de fiecare data. Nu-i nimic! Nu degeaba avem smartphone-uri, nu?

Am ales special pentru tine trei dintre cele mai bune aplicaţii mobile care îţi permit să porţi tot timpul în buzunar iscusinţa unui adevărat cunoscător de vinuri. Cu Delectable, Vivino şi Wine Enthusiast Tasting Guide poţi cunoaşte alţi pasionaţi de vinuri, poţi cere sfaturi avizate de la specialişti stând la restaurant cu meniul în faţă şi poţi arăta şi altora ce vinuri bune ai mai degustat tu în ultimul timp.

Citește mai mult