Workshops

Nu ai înțeles niciodată de ce trebuie să învârți vinul în pahar, ce ar trebui să simți atunci când îl miroși sau de ce ai nevoie de un pahar la vin roșu și un alt pahar la cel alb, de ce se bea vin alb la carne albă sau ce sticlă de vin ar trebui să bei la preparatul din farfurie? Atunci trebuie să afli toate astea chiar de la un somelier profesionist!

red-wine

WIneful Workshops

Wine Tasting – în acest workshop vei afla cum se degustă vinul, printr-o scurtă parte teoretică, iar o parte mare de practică în care vom degusta minim 6 soiuri de vin. Vom afla care sunt aromele tuturor vinurilor cu ajutorul unui aromar, la ce temperatură trebuie servit, cât trebuie aerisit, care este ordinea de degustare a vinului, paharele recomandate, cum se evaluează vizual, olfactiv și gustativ și cu ce preparate poate fi asociat. Vom degusta vinuri, albe, roșii, rose, spumante sau special și le vom evalua și păstra în fișe de notare.

Wine & Food Pairing – acest workshop devine și mai interesant deoarece intră în peisaj mâncarea. În acest curs vei afla cum trebuie asociat vinul cu mâncarea, prin gustarea diferitor preparate culinare și tipuri de vin, astfel încât să descoperim combinații prefecte sau chiar combinații nereușite.

Wine Building – în team building-urile Wineful, tu și colegii tăi aveți parte de activități în care veți afla mai mult despre vin și despre voi. Veți auzi povești despre marea lume a vinului, aflând elementele de bază ale degustării vinului, ale asocierii vinului cu preparatele culinare, în timp ce îți cunoști colegii și creați noi legături.

Pentru a nu uita toate cele învățate, vei primi ghiduri și materiale care să te ajute să identifici aromele din vin mai ușor, să alegi vinul în funcție de preparatele culinare sau materiale cu care să organizezi super jocuri de degustare la tine acasă.

Ce spun participanții?
O seară minunată! Cadrul general, expertii în vin și persoanele care s-au adunat în jurul acestor vinuri bune au făcut acest workshop foarte interesant.” Christophe Huart

Un workshop excelent cu oameni minunați.” Roxana

Ai întrebări sau alte idei? Contactează-ne!