Wine Building

În team building-urile Wineful, vinul este elementul principal, de aceea nou îi spunem Wine Building. El este cel care destinde, aduce cunoștințe și ales distracție. Timp de minim 4 ore veți avea parte de activități în care veți afla mai mult despre vin, dar și despre voi. Veți auzi povești despre marea lume a vinului, aflând elementele de bază ale degustării vinului, ale asocierii vinului cu preparatele culinare, în timp ce îți cunoști colegii și creați noi legături.

team-building

Activități

Prima activitate va fi cea de Wine Tasting, în care tu și colegii tăi veți afla cum se degustă vinul. Acest modul include partea teoretică, partea practică (de degustare a minim 6 soiuri de vin), dar și un joc în care veți fi împărțiți pe echipe și va trebui să demonstrați singuri ce ați învățat.

Cel de-al doilea modul devine și mai interesant deoarece intră în peisaj mâncarea. În modulul de Wine & Food Pairing veți afla cum trebuie asociat vinul cu mâncarea. Gustăm diferite preparate și vinuri, astfel încât să descoperim combinații prefecte sau chiar combinații nereușite. Apoi vom avea un mic joc individual, în care toți participanții trebuie să își pună în practică abilitățile creative.

Ultimul, și poate și cel mai complex, este modulul de Cupaj, în care veți afla despre vinurile ce conțin mai mult de un soi în amestec. L-am lăsat la urmă tocmai pentru că necesită mai multe cunoștințe, ce sigur vor fi acumulate din teoria și practica de până la el, dar și pentru că are cel mai solicitant joc: cel al creării vinului companiei. La finalul părții teoretice, participanții vor fi împărțiți pe echipe ce vor trebui să realizeze un vin cupaj care să reprezinte compania. În acest proces va intra și crearea etichetei și a poveștii vinului. La final, toți participanții vor vota vinurile rezultate, pe nevăzute, și vor stabili care este vinul câștigător.

Vom trece teoretic prin toate soiurile de vin și practic prin cât mai multe, pentru a le descoperi gustul și aromele cel mai întâlnite. Vom afla care sunt aromele tuturor vinurilor cu ajutorul unui aromar, la ce temperatură trebuie servit, cât trebuie aerisit, care este ordinea de degustare a vinului, paharele recomandate, cum se evaluează vizual, olfactiv și gustativ și cu ce preparate poate fi asociat. Vom degusta vinuri, albe, roșii, rose, spumante sau special și le vom evalua și păstra în fișe de notare.

Pentru a nu uita toate cele învățate, veți primi un ghid de Wine and Food Pairing și o roată a aromelor de vin care să vă ajute să identificați aromele din vin mai ușor, dar și cu care să organizați super jocuri de degustare la voi acasă.

La ce să te aștepți:
• Minim 6 vinuri degustate
• Wine Snacks and Tapas
• 4 ore de distracție în care colegii îți devin prieteni.

Ce înveți:
• Bazele evaluării și degustării vinului
• Clasificarea vinurilor și aromele generale
• Ordinea și modul de servire
• Noțiuni generale de Wine and Food Pairing

Ce spun participanții?

O seară minunată! Cadrul general, expertii în vin și persoanele care s-au adunat în jurul acestor vinuri bune au făcut acest workshop foarte interesant.” Christophe Huart

Un workshop excelent cu oameni minunați.” Roxana

Contactează-ne pentru mai multe detalii.