Maison Boheme

Prima oară când am trecut pe la Maison Boheme, nu știam la ce să ne așteptăm. Căutam un loc spațios în care să ne adunăm mai mulți prieteni pentru un pahar de vin bun, și cum ni s-a spus că acolo se găsesc unele din cele mai bune vinuri franțuzești, dar și preparate pe gustul tuturor, am zis că acesta e locul care să mulțumească pe toate lumea.

Trecând însă pragul bistroului, am fost surprinși să aflăm că tot ei importă, din Franța, o gamă destul de largă și selectă de vin, cognac și șampanie. Iar după ce am văzut și meniul bucătăriei, am stabilit imediat că trebuie să revenim la ei și la cină.

terasă-boheme-cafea

Locație

Maison Boheme poate fi găsit extrem de ușor. După o plimbare scurtă în zona Romană, trecem pe lângă ASE, pe strada Căderea Bastiliei, și ne oprim pe stânga, la numărul 11. Numele său te poate duce cu gândul la o simplă cafenea, dar odată ce intri în curte și treci pragul, știi sigur că ăsta este locul perfect pentru mic dejun, prânz, ori chiar o cină romantică sau una mai pretențioasă. Restaurantul cu mobilier confortabil îți oferă posibilitatea servirii mesei atât într-un open space aerisit, cât și în zone ce-ți oferă un plus de intimitate. Capacitatea locației este destul de mare, având două etaje, terasă, unde fumătorii își pot face de cap, dar și locuri la bar, pentru cei care vor să servească un cognac pe fugă.

masă-pahare

Recunosc că, după ce am descoperit acest bistro, am profitat de el cu fiecare ocazie, fie că a fost o vizită scurtă doar pentru un pahar de vin, o cină delicioasă la care ne-a însoțit o sticlă de vin asociată cu mâncarea, sau doar un cappuccino servit alături de o carte, florile proaspete de pe masă și valurile de lumină oferite de ferestrele mari.

 

Preparate pe alese

Dintre preparatele servite, cu greu putem alege unul preferat, deoarece am mâncat cele mai bune paste Quatro Formaggi ever, alături de un Muscat, ce ne-au convins să le mâncăm în mod repetat, penne vegetariene al forno, ce ar convinge și un carnivor să devină vegetarian măcar cât vizitează bistroul Boheme, dar și somonul Aglio-Olio ce ne-a amintit de serile din portul Constanța, seri cu pește ce nu credeam că poate fi întrecut de un somon de București, bineînțeles, servite de un Gewurztraminer delicios.

Recunoaștem că toate preparatele ne-au uns pe suflet, dar nu știm dacă e vina bucătarului sau a vinului atent ales de către somelier. Meniul complet poate fi răsfoit aici, însă cel de vinuri cred că poate fi răsfoit doar la locație. Și pare un motiv al naibii de bun pentru plănuirea rapidă a unei vizite! 😀

Evenimente

 

Pe lângă preparatele care-ți compun cadrul unui dinner delicios, Maison Boheme are în fiecare săptămână câte un eveniment special, cu meniu special: seri tematice cu muzică de pe vinyl, meniuri dulci de Moș Nicolae sau Crăciun, sau meniuri complexe, cu preparate și vinuri alese ce nici măcar nu-ți trec prin minte, precum meniul pentru Revelionul 2017.

meniu-dulce

Trăgând o linie și încercând să ajungem la o concluzie, Maison Boheme este locul perfect pentru o cafea de specialitate (pentru că da, au și cafele foarte bune), locul perfect pentru un prânz relaxat alături de un pahar de vin, sau, din nou, locul perfect pentru cină. Pe bune, că nu știm unde să-l încadrăm mai bine. 🙂

Cin-Cin!