Cele mai bune aplicaţii mobile pentru pasionații de vin

Un pahar de vin de calitate îţi face cu ochiul oricând, însă parcă flerul în a alege cele mai bune sortimente sau a le asocia cu mâncărurile tale preferate nu te însoţeşte de fiecare data. Nu-i nimic! Nu degeaba avem smartphone-uri, nu?

Am ales special pentru tine trei dintre cele mai bune aplicaţii mobile care îţi permit să porţi tot timpul în buzunar iscusinţa unui adevărat cunoscător de vinuri. Cu Delectable, Vivino şi Wine Enthusiast Tasting Guide poţi cunoaşte alţi pasionaţi de vinuri, poţi cere sfaturi avizate de la specialişti stând la restaurant cu meniul în faţă şi poţi arăta şi altora ce vinuri bune ai mai degustat tu în ultimul timp.

Delectable – Surprinde şi arată tuturor experienţe tale la un pahar cu vin!

Dacă ţi-am spune că există un fel de Instagram al vinurilor, ne-ai crede? Ei bine, Delectable este o aplicaţie minune unde încarci fotografii cu sticle de vin, iar ea recunoaşte producătorul, vechimea, regiunea de unde provine şi nu numai, ajutându-te să-ţi aminteşti ce ai băut, unde…şi cu cine!

Delectable îţi dă şi oportunitatea să cumperi vinuri, să le notezi sau să-ţi spui părerea despre ele şi să-i ajuţi astfel şi pe cei mai neexperimentaţi sau indecişi. În acelaşi timp, poţi schimba păreri avizate cu somelieri şi experţi din industrie, pentru că, din câte am observat noi, unii dintre cei mai renumiţi degustători de vinuri folosesc foarte des aplicaţia.

Pe lângă faptul că poate fi descărcată gratuit din AppStore şi PlayStore, Delectable a fost aleasă de către fanii vinurilor drept cea mai bună aplicaţie pentru clasificarea vinurilor. Acest fapt o face probabil atât de populară şi milioane de utilizatori din toată lumea se înghesuie să împărtăşească prin intermediul ei experienţele bahice de neuitat în sensul bun sau nu chiar atât de bun.
După cum am spus deja, aplicaţia nu se adresează numai amatorilor, ci este folosită, în egală măsură, şi de somelieri şi oenologi.

Toate acestea fiind spuse, noi am mai vrea totuşi să vă atragem atenţia asupra unor mici, micuţe detalii legale de această aplicaţie. Este posibil, de exemplu, să vă îmbolnăviţi de inimă rea când veţi da cu ochii de toate acele sortimente de vinuri alese parcă pe spânceană, pe care unii abia dacă apucă le încerce o dată în viaţă.

Ca un minus, noi am lua în calcul faptul că aplicaţia încă nu este accesibilă şi utilizatorilor de Windows Phone, dar şi faptul că tinde să aibă cele mai ridicate preţuri la vinuri decât majoritatea site-urilor de profil din industria comerţului online.

wine-app


Vivino – Noi unde, ce și cum bem astăzi?

Vrei să cumperi un vin și nu știi de unde? Nu ştii ce vin să alegi când ești la un wine bar sau la magazinul de a colț? Sau poate ai cumpărat deja un vin și vrei să-l ții minte? Fă-ţi repede un cont pe Vivino , unde poți să faci toate astea și plus alte câteva lucruri.

Recunoaștem că asta este aplicația noastră preferată și singura ce o folosim măcar de 2 ori pe săptămână. Dar hai să-ţi explicăm mai pe îndelete de ce e aşa cool. În primul rând e setată să-ţi ofere o listă cu magazinele sau localurile din zona în care te afli, în care se servește vin, bineînțeles.

Îţi pune la dispoziţie listele de vinuri şi, pentru ca tu să nu pierzi timpul cântărind decizii, îţi oferă şi descrierile vinurilor, prețurile, dar și evalurările altor 20 de milioane de utilizatori ai aplicației. Dacă ești într-un magazin și nu te hotărățti care vin să alegi, dechide aplicația, scanează eticheta și vezi care sunt evaluările celorlalți utilizatori din aplicație și prețul mediu al acelui vin.

Poți să adaugi utilizatorii preferați în cercul tu de prieteni și să urmărești ce au mai evaluat sau ce părere au ei despre vinul pe care tocmai ce vrei să-l cumperi. După ce l-ai achiziționat și degustat, poți, la rândul tău, să evaluezi acel vin pentru a-i ajuta și pe ceilalți utilizatori ce vor să cumpere acel vin sau dar pentru a ține minte care a fost părerea ta despre acel vin.

De asemenea, cei de la Vivino urcă zilnic articole din domeniul vinului ce te prind mai mult decât ai crede la prima vedere.

Wine Enthusiast Tasting Guide – Zeci de profesionişti te ajută să alegi băutura ideală

Disponibil la download pentru Android şi iPhone Wine Enthusiast Tasting Guide te ajută să găseşti cele mai bune vinuri de oriunde din lume, însă nu se opreşte doar la atât. Aplicaţia oferă recenzii şi păreri ale unor specialişti care îşi dedică timpul degustării de băuturi alese, fie că e vorba de vin, bere, whiskey sau orice alte preferinţe are utilizatorul.

Ca şi Delectable sau Vivino, şi Wine Enthusiast Tasting Guide îţi dă posibilitatea să-ţi alcătuieşti propria colecţie virtuală de vinuri.

Wine Enthusiast Tasting Guide poate părea, la prima vedere, ca având o interfaţă nu dintre cele mai atrăgătoare, însă explorând-o vei descoperi bogăţia de informaţii pe care aplicaţia o pune la dispoziţie. Vine la pachet cu o bază de date a degustării de vinuri în care poţi citi notiţe şi recenzii. La rândul tău, te poţi alătura comunităţii şi poţi posta propriile tale experienţe în materie de degustare.

Ţinând cont că aplicaţia a fost concepută pentru a veni în sprijinul dinamic al unei publicaţii de profil – Wine Enthusiast Magazine – în interiorul ei sunt disponibile şi articole din revistă, reţete, ponturi pentru asocierea vinurilor cu diverse preparate şi aşa mai departe.

Tu ai o aplicație preferată?