Rețetă: ciuperci în sos de vin alb

Am mai vorbit deja despre asta și nu cred că mai este cineva care să nu știe că vinul merge perfect cu mâncarea, de aceea, apariția aceastei secțiuni de rețete era doar o chestiune de timp. Iar odată pornită, numai imaginația, sau mai bine zis lipsa ei, ne mai poate sta în cale.

Testăm toate rețetele ce ne trec prin cap și le documentăm aici. Dacă ai dat și tu peste o rețetă cu vin ce emrită share-uită, please let us know! Pentru că de-aia suntem aici, să împărțim povești de pahar, fie că sunt ele de succes sau nu, important e să avem încă un motiv în plus pentru a umple paharul.

Pentru că nu am vrut să vă speriem din prima cu rețete complicate, am căutat să o alegem pe cea mai simplă, dar și cea mai sigură, aceasta aflându-se chiar și printre preferatele lui Gordon Ramsay. Deci ar fi și cam prima rețetă de la el încercată de noi. Norocul lui că a folosit vin pentru ea.

Dacă avem vegetarieni printre noi, cu siguranță se vor bucura de această rețetă de friptură vegetală în vin, iar pentru carnivori, această rețetă este o idee perfectă de garnitură care să le acompanieze friptura data viitoare, dar și o metodă de a introduce și ciupercile în meniu.

Dar hai să trecem la treabă!

ciuperci_pătrunjel

Pentru preparat avem nevoie de următoarele:

Ciuperci – 500g
Ulei de măsline – 5 linguri
Ceapă – 1 bucată medie
Pătrunjel tocat fin – 1 lingură
Lămâie – 2 bucăți mici
Vin alb – 200 ml
Sare & Piper

Preparare:

Curățăm ciupercile și le tăiem în feliuțe potrivite, după plac. Recunosc că mie îmi plac tăiate mai mari dacă sunt champignon, și mai subțiri dacă sunt pleurotus. După ce terminăm cu ciupercile, luăm la tocat mărunt ceapa ca apoi să o punem la călit în puțin ulei. Cand devine transparentă adăugăm și ciupercile, zeama de la lamâi, sare, piper și amestecăm de zor timp de 3 minute la foc iute.

ciuperci_vin

Apoi, intră în scenă vinul și creăm magie adăugându-l peste tot ce avem în tigaia de pe foc. Mai lăsăm la foc domol timp de 30 minute iar aproape de final adăugăm și pătrunjelul. Luăm de pe foc și servim cum poftim.

Cin-Cin!