Dianei 4 – Pub & Winebar

La Dianei 4 este foarte ușor de ajuns. Trebuie doar să ții minte numele localului și apoi să o iei agale de la Universitate spre Piața Rosetti căutând cu ochii plăcuțele ce indică strada Dianei. Cum intri pe stradă, faci vreo 3 pași metaforici și imediat pe dreapta îți va atrage atenția un gard plin de verdeață și cel mai probabil mai multe biciclete ancorate la poarta casei cu numărul 4.

curte-dianei-4

Când intri, să te aștepți să fii întâmpinat cum se cuvine de cea mai populară gazdă a casei, Vivi, o elegantă doamnă pisică ce coordonează mai toate activitățile de la Dianei 4. Dacă nu vrei să te oprești pe terasă, atunci mai poți alege un loc la bar, la o masă din cele trei încăperi sau poate altul mai retras la demisol. Dar înainte de a te face confortabil, îți recomandăm să vizitezi neapărat toată casa, să-i descoperi poveștile încă prinse sub varul de pe pereții ridicați în secolul 19 și să faci o călătorie în lumea design-ului de interior din anii ‘20.

dianei-4

După ce te-ai familiarizat cu locul și te-ai făcut comod, poți începe să studiezi meniul vast. Trecând rapid peste categoriile de ceai, specialități de cafea, cocktail-uri fără alcool, cu alcool, cu bere și alte mix-uri jucăușe, bere artizanală sau cidru, ne oprim la meniul de vin.

Meniul de vin este împărțit pe 4 mari categorii – vin alb, vin rose, vin roșu, vin desert și spumant – și conține o gamă generoasă de crame, atât românești cât și străine.
Dintre cramele românești ce pot fi găsite mereu la Dianei 5 menționăm Corcova, Oprișor, Rătești, Basilescu, Halewood, Domeniile Dealu Mare-Urlați, Davino, Cotnari, Catleya, Alira, Vitis Metamorfosis, sau Vinju Mare. Iar din rândul cramelor străine, menționăm Bodegas Callia, Casa Safra, Château La Verrière, Misiones de Rengo, Tarapacá, Arrogant Frog, Misty Cove, Dr. Loosen, Paul Mas, Portillo, Torres, Silverlake, Antinori, La Linda sau Calem.

Dacă nu te mulțumește oferta de vin prezentă, stai cu ochii pe evenimentele Dianei 4 deoarece aici sunt găzduite frecvent evenimente de prezentare și degustare de vin. Pe lângă acestea, în fiecare săptămână sunt organizate petreceri dansante, concerte, târguri, workshop-uri sau brunch-uri duminicale.

E bine să mai știi și că dacă după un pahar de vin ți se face foame ești în locul potrivit, deoarece bucătăria Dianei 4 poate potoli cu succes toate poftele.

wedges-oaste

Pagina de Facebook Dianei 4

Foto credits@Dianei 4.