birauas
Pivnițele Birăuaș, așa cum le cunoaștem acum, au fost fondate în 2002 și au primit moștenirea de a gestiona o comoară oenologică. Noul proprietar, alături de o echipă cu studii în Austria și practică în domeniul viniviticol în Italia, se asigură că deși vinifică într-un stil propriu noile licori, păstrează și din caracteristicile ce au făcut vinurile din zonă faimoase, acum sute de ani.
Conceptul pentru Pivnițele Birăuaș este acela al unei crame ”boutique”. Asta înseamnă că se produc vinuri selecte în cantități relativ mici, de înaltă calitate și cu o notă personală.
Vinurile sunt obținute de pe cinci hectare de vie proprie situate pe vechile domenii Domány de pe care se obținea pe la sfârșitul veacului al XIX-lea așa zisul ”vin de stâncă”.
Vinurile se caracterizează printr-o colorație intensă, o aciditate mai mare față de a celor obținute în podgoriile sudice și prin conținutul lor ridicat în extract și glicerol, ceea ce le face mai corpolente , pline și în același timp catifelate.