joubert-tradauw
Crama Joubert-Tradauw este situată în Africa de Sud, Western Cape, chiar în afara satului pitoresc Barrydale.
În urmă cu șaizeci și unu de ani, Schalk-Willem Joubert a părăsit Wellington pentru fertila Vale Tradouw pentru a cultiva în principal fructe și struguri. Fiul său, Jacobus Joubert, tatăl lui Meyer, și-a dat seama de potențialul de a cultiva struguri premium pentru producția de vin.
În 1999, primii struguri au fost culeși și zdrobiți. Amestecul R62 Merlot/Cabernet (60:40) a fost lansat după o perioadă de învechire de 14 luni în butoaie de stejar din Burgundia. Producția este în prezent puțin sub 3000 de baxuri ? pe an.
Ei au început să livreze Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot și Cabernet Sauvignon către Cooperativa din Barrydale. La o dată ulterioară, au plantat și Cabernet Franc.
Meyer Joubert, un vinificator premiat, a studiat viticultura la Elsenburg, lângă Stellenbosch, în Western Cape și, ulterior, în celebra Napa Valley din California, timp de două sezoane, înainte de a se întoarce în Africa de Sud pentru a-și face propriul vin.
S-a mutat la fermă în 1995 împreună cu soția sa, Beate, care a lucrat și în Napa făcând vin și care l-a susținut în visul său.