Rețete de vin fiert cu twist

Nu știm voi cum sunteți, dar pe noi ne-a cuprins frrrrigul încă de la primele temperaturi cu minus, iar cum vinul fiert şi frigul fac casă bună, acestă licoare magică s-a instalat rapid în obiceiurile noastre.

Vinul fiert este un cocktail ușor de făcut, pe bază de vin și o gamă largă de condimente, fierte împreună. Dacă în trecut această băutură era realizată tocmai pentru a acoperi defectele unui vin, din fericire, în ziua de astăzi nu mai trebuie să avem probleme privind calitatea vinului, deoarece chiar și cele mai ieftine vinuri pot fi o bază excelentă pentru acest cocktail. Deci să nu cumva să te gândești să deschizi sticla de vin păstrată pentru ocazii speciale!

De ce doar vin roșu pentru fiert? Deoarece acesta este mai dens decât cel alb sau rose și reușește să-și păstreze aromele și calitățile și după fierbere.

Când se bea vinul fiert? După ce ai ajuns înfrigurat acasă, după ce ai dat toată zăpada din fața casei, când plouă, când ninge, când ți-ai dat seama că nu îți place vinul ce tocmai l-ai cumpărat sau oricând vrei tu.

Mai jos sunt cateva dintre rețetele noastre preferate pentru vin fiert, dar și câteva sfaturi pentru a reuși cel mai bun cocktail cu vin.

vin-fiert-portocale

Vin Fiert Light

Această rețetă se face la fel de ușor pe cât se bea, și pentru că este o rețetă light de vin fiert, aceasta poate fi băută mai des decât celelalte.

Ingrediente:
o sticlă de vin roșu demidulce la 750ml
2 portocale
3 steluțe de anason
3-4 cuișoare
2 batoane de scorțișoară
1 praf de nucșoară sau 2 boabe de piper
2 boabe de cardamon

Se feliază portocalele și se pun pe aragaz împreună cu vinul și toate celelalte condimente. Dacă ne dorim un vin slab și mai aromat, atunci putem să fierbem vinul timp de 1 minut. Dacă vrem să păstrăm toate calitățile vinului, iar aromele să fie doar atât cât trebuie, atunci aducem vinul la o temperatură apropiată de cea dorită, dar fără a-l fierbe. Dacă nu vă place sau nu aveți prin casă nucșoară, cardamon sau piper, puteți face această rețetă fără problemă, îi va lipsi din gust doar iuțeala.

mulled-wine-recipes-with-fruit

Vin Fiert Amețit

Ingrediente:
o sticlă de vin roșu la 750ml
1 portocală mare
2 steluțe de anason
3 cuișoare
2 batoane de scorțișoară
1 praf de nucșoară
50ml de coniac
2 linguri de zahar brut/brun/alb
sau 3-4 linguri de miere/sirop de agave
1 păstaie de vanilie

Ei bine, aeastă rețetă conține două ingrediente care îi dau băuturii un gust aparte. Este vorba despre coniac și vanilie. Iar ca rețeta să fie respectată întocmai, este nevoie să folosești o păstaie de vanilie și coniac, nu esență, aromă sau zahăr vanilat. Deci să ne-apucăm de treabă!

Adaugă într-un recipient încăpător portocala feliată, vinul și îndulcitorul (zahăr/sirop/miere) și lasă-le pe foc până când se îmbrățișază tare între ele. Apoi le facem cunoștință cu anasonul, cuișoarele, scorțișoara, nucșoara și vanilia și le lăsăm să se încălzească la foc mic.

Coniacul poate fi adăugat la final, pur și simplu, sau dacă îți dorești să-i impresionezi pe invitați, atunci coniacul poate fi adăugat de către ei, înainte de servire. Mai exact, toarnă coniacul într-o linguriță tăvălită prin zahăr, dă-i foc deasupra cănii de fin fiert, iar după ce coniacul și zahărul devin unul și același, toarnă băutura caramelizată în vinul fiert din cană, amestecă și savurează! Pentru experimentul cu lingurița estee musai să aveți un coniac de calitate, altfel nu va lua foc.

healthy-mulled-wine-recipe_1

Vin și Cidru Fiert

La fel ca și prima, această rețetă se face cât ai zice Yum! Ai nevoie de câteva ingrediente deja clasice pentru rețetele de vin fiert, numai că înlocuim portocala cu mărul și, în plus, adăugăm cidru de mere.

Ingrediente:
o sticlă de vin roșu la 750ml
1 măr mediu
300ml de cidru de mere
2-3 steluțe de anason
3-4 cuișoare
3 batoane de scorțișoară
1 praf de nucșoară

Feliază mărul și pune-l într-un recipient împreună cu vinul, cidrul de mere și toate celelalte condimente, lasă-le la foc mic până începe să fiarbă și apoi oprește focul.

La oricare din rețetele de vin fiert, la final strecoară vinul pentru a îndepărta condimentele și nu uita să îl servești fierbinte. Poți decora paharul cu felii de portocală, anason, batoane de scorțișoară sau orice altceva vrei tu.

Cin-Cin!