Unde bem vin bun în București vara asta

Nu știm cum se face, dar de fiecare dată când trebuie să ne gândim rapid la un loc drăguț în care să mergem să bem un vin bun, nu ne vine niciunul în minte, așa că ne-am hotărât să ne facem listă cu locurile ce ne-au plăcut și vrem să le revizităm cu fiecare ocazie.

Așa că începem rapid cu lista așezată în ordine alfabetică, nu după preferințe:

Allouette

alouetteÎntr-o seară, când căutam cu o prietenă un loc de băut un vin bun pe la Unirii dar care să nu fie în centrul vechi, am luat-o pe străduțele din spatele restaurantului Horoscop și imediat ne-a atras atenția terasa braseriei Allouette.  Braseria cu specific mediteranean nu numai că are în meniu un număr mare de vinuri din care poți să alegi, dar și preparate care merg de minune alături de ele. Din toate, recunoaștem că noi ne-am oprit la burger, și nu ne-a părut rău deloc deoarece ne-am lins pe degete!

Din meniu poți alege vinuri românești, italienești și franțuzești. Pentru vinurile la pahar prețurile variază între 9,8 lei și 17 lei, iar pentru o sticlă, între 45 lei și 299 lei.

WEB: http://alouette.ro/
FB: https://www.facebook.com/alouette19/
Adresă: Strada Bibescu Vodă nr. 19
Rezervări: 0746.339.793

 

Corks Cozy Bar

 

 

 

 

 

Dacă trebuie să ajungem neapărat în centru vechi, unul din locurile cu vinuri bune la care ne oprim cel mai des este Corks, iar asta pentru că pe lângă meniul super variat de vinuri, au și o terasă foarte drăguță ce este ferită de toată agitația tipică centrului vechi. Iar dacă cauți un loc și mai ferit, atunci poți încerca separeul de la subsol.

Pe lângă vinurile italienești, frantuzești și romanești, aici găsești si selectii din Chile, Spania, Liban sau Portugalia. În plus, au și un meniu destul de mulțumitor și pe partea de mâncare.

Prețul unui pahar de vin variaza între 12 lei – 22 lei, iar la sticlă între 59 și 209 de lei.

WEB: http://www.corks.ro
FB: https://www.facebook.com/CorksCozyBar/
Adresă: Strada Băcani nr. 1
Rezervări: 021.311.22.65

Energiea & Pâine și Vin

De ce am trecut două locații în același loc? Pentru că sunt aproape lipite una de alta, aparțin de aceeași echipă și… pentru că se completează!  Da, asta pentru că locației Pâine și Vin îi lipsește o terasă pe măsură și cartofii prăjiți, iar Energiei îi lipsesc platourile cu brânzeturi, pizza delicioasă și, mai ales, restul vinurilor ce nu se găsesc în meniul oricum deja stufos. Locațiile astea două ne plac foarte mult pentru atmosfera din jur, că au reușit să rupă un colțișor de centru doar pentru ele și să îl pună în cea mai prietenoasă lumină, în special la apus.

În meniul gastropub-ului Pâine și Vin vinurile sunt doar din România și sunt împărțite pe regiunile țării.
Prețul unui pahar de vin variază între 15 și 25 de lei, iar pentru o sticlă, între 85 – 150 de lei.

 

ENERGIEA
WEB: https://energiea.ro/
FB: https://www.facebook.com/energiea
Adresă: Str. Actor Ion Brezoianu 4
Rezervări: 0736.37.44.32

PÂINE ȘI VIN
WEB: http://painesivin.ro/
FB: https://www.facebook.com/painesivin/
Adresă: Str. Actor Ion Brezoianu 4
Rezervări: 0736.37.44.32

Journey Pub

Rămânem tot aproape de centru, dar ne mutăm spre zona Romană pentru o terasă exterioară mica, dar o locație în care interiorul e atât de înverzit încât pare că face și el parte tot din terasă. Aici se organizează des seri de degustare de vin, evenimente de dezvoltare personală sau bătălii între echipe create ad-hoc pentru scenariile din board game-urile de le găsești mereu la locație.

În meniul pub-ului găsești o gamă largă de vinuri la sticlă din România, Republica Moldova, Italia, Franța, Spania, Portugalia, Chile, Australia până la Noua Zeelandă ce încep de la 55 de lei și ajung la 159 de lei. La pahar, în schimb, nu ai atât de multe opțiuni, poți allege între Metamorfosis, Purcari și încă vreo două din afară. Prețul pentru un pahar variază între 15 și 19 lei.

WEB: http://www.journey-pub.ro
FB: https://www.facebook.com/JourneyPub
Adresă: Str. George Enescu 25
Rezervări: 0752.285.286

 

Shift

Mica terasă de la Shift este printre preferatele noastre de ani de zile, deja. E cochet amenajată, e plină de verdeață, de lumină, atât pe timp de zi cât și de noapte, iar meniul este și el darnic atât în ceea ce privește vinul cât și mâncarea, venim mereu aici pentru salatele și pastele delicioase.

Prețurile vinurilor la pahar încep de la 14 lei, iar cele la sticlă undeva de la 60 de lei. În meniu găsești vinuri pe care le poți comanda la sigur, atât românești cât și străine.

WEB: http://shiftpub.ro/
FB: https://www.facebook.com/shiftpub/
Adresă: Str. General Eremia Grigorescu 17
Rezervări: 021.211.22.72

Spațiul M60

Suntem fani ai cafenelei M60 din piața Amzei, așa că locația de vară a venit la fix pentru a suplini lipsa unei terase pe măsură. În spațiul deschis aflat exact lângă Ateneu ne simțim de fiecare dată ca într-o stațiune estivală. Ai o bucățică de nisip, niște scaune relaxante, o atmosferă lejeră și evenimente cu trupe live din plin. Meniul de vinuri este micuț dar conține vinuri alese foarte bine, astfel încât poți alege la sigur orice vin din meniu.

În meniu o să găsești vinuri de la crama Catleya sau Domeniile Franco-Române dar și altele noi în funcție de ce le mai face lor cu ochiul. La spațiul M60 mai găsești pizza foarte bună sau bunătăți pregătite de food truck-urile ce poposesc frecvent în curtea lor.

FB: https://www.facebook.com/SpatiulM60/
Adresă: Str. C.A. Rosetti 3

Voila Bistrot

Dacă ai fost la Eclectico Studio, atunci știi sigur unde este Voila, bistroul înlocuind celebrul butic de design. O casă cu o arhitectură superbă, ascunsă într-o curte spațioasă, plină de verdeață și veselie, bistroul Voila este renumit pentru vinurile sale, dar mai ales pentru bunătățile pregatite de chef Radu Dumitrescu.

În fiecare weekend sunt organizate brunch-uri tematice, iar în timpul săptămânii găsești mereu meniuri cu preparate care să-ți satisfacă orice poftă și care să meargă de minune alături de un vin. Meniul de vinuri este un mix de vinuri românești și franțuzești și câteva din Italia și Republica Moldova. O listă scurtă care include însă 6-7 variante pentru pahar ce are prețul de 16 lei.

FB: https://www.facebook.com/Voilalebistrot/
Adresă: Str. General Budișteanu 18
Rezervări: 031.432.85.81

Și, unde mergi weekendul ăsta? 😀

Pozele aparțin localurilor menționate în articol, acestea au fost luate de pe site sau pagina de Facebook a ficărei locații.