Vin alb sau vin roșu?

Auzim cel mai adesea recomandări pentru consumul de vin roşu pentru beneficiile sale aproape miraculoase asupra întregului organism. Însă care este diferenţa între vinul roşu şi cel alb? Specialiştii ne lămuresc şi ne explică faptul că totul porneşte de la procesul diferit prin care strugurii roşii trec în procesul de vinificaţie faţă de strugurii albi.

Vinul alb se obţine prin simpla strivire a boabelor albe care se tranformă în must, iar acesta va fermenta singur până la transformarea în vin. În cazul strugurilor roşii, secretul pare să stea în pieliţa acestora, bogată în antiodixanţi, lucru care face ca în vinul roşu să se găsească o concentraţie mai mare de resveratrol decât în vinul alb. Acest lucru nu înseamnă totuşi că vinul alb este lipsit de beneficii. Vinul alb conţine la rândul lui tirosol şi hidroxitirosol, substanţe care de asemenea contribuie la îmbunătăţirea sistemului cardiac şi previne blocajele arteriale.

Şi vinul alb are proprietăţi antiîmbătrânire

Specialiştii spanioli de la Univeristatea din Barcelona au descoperit că şi vinul alb conţine suficienţi antioxidanţi care ajută la scăderea în greutate, dar care au şi efecte antiîmbătrânire. La fel ca şi vinul roşu, vinul alb poate contribui şi el la îmbunătăţirea nivelului de glucoză din sânge.
Un alt plus pe care să-l aibă vinul alb, în comparaţie cu vinul roşu sau alte băuturi alcoolice, este acela că prezintă un risc mai redus de mahmureală.

Important!
Medicii ne sfătuiesc să nu încercăm să obţinem toate aceste beneficii specifice vinului dintr-o dată şi consumând cantităţi mari. Este de preferat şi mai mult decât suficient să bem câte un pahar cu vin pe zi pentru ca organismul nostru să se poată bucura de toate beneficiile pe care licoarea lui Bachus le are pentru sănătate.