Vinurile lui Aprilie

Pentru că ciocnitul de pahare este mult mai sănătos decât cel de ouă, am avut grijă ca pe cei conștincioși ce s-au abonat din timp la Wineful, Paștele să îi prindă cu multe vinuri pe masă. Ce vinuri? Păi le vezi pe toate mai jos! 🙂

 

Vinurile lui Aprilie

 

la-capela-nachbil

La Capela, Nachbil

La Capela 2015, Cuvée Selection de la Nachbil, este un vin cupaj în stilul vinurilor roșii din Bordeaux. Are o culoare purpurie, tipică unui vin tânăr, iar gustul este plin de arome de cireșe negre, prune și tutun. Recomandăm să fie servit alături de preparate din carne de oaie sau de vițel preparată la proțap, mâncăruri româneşti sau brânzeturi afumate.

Mai multe detalii aici.

 

 

 

pinot-noir-1000-chipuri

Pinot Noir, 1000 de Chipuri

Pinot Noir-ul 2014 de la 1000 de chipuri este un vin roșu ce poate satisface multe gusturi datorită eleganței sale și al echilibrului perfect. Gustul este delicat, plin de arome de fructe roșii coapte și dulci, precum zmeura, murele sau căpșunile, completate de note de condimente dulci. Poate fi servit alături de carne slabă și legume la grătar, ciuperci și brânzeturi semi-dure.

Mai multe detalii aici.

 

colocviu-venetia-busuioaca-cotnari

Colocviu la Veneția, Cotnari

Colocviu la Veneția este un vin spumant realizat prin metoda tradițională, din struguri de Busuioacă de Bohotin. Busuioaca de Bohotin este singurul soi românesc din care se obțin vinuri de culoare roz spre roșu, cu arome de trandafir și busuioc. Poate fi servit alături de aperitive, brânzeturi, preparate pe bază de ouă, salate.

Mai multe detalii aici.

 

 

aragosta-santa-maria-la-palma

Aragosta, Santa Maria La Palma

Vinul Aragosta din 2017, un Vermentino di Sardegna DOC de culoare galben pai, este produs de una dintre cele mai vechi si mai mari crame din Sardinia, Santa Maria La Palma. Este un vin proaspăt, ușor și cu o senzație dulce, ce are arome de mere verzi și citrice, iar spre final are arome ușoare de grapefruit și migdale. Așa cum sugerează și numele, poate fi asociat cu preparate pe bază de pește slab, crustacee, fructe de mare și scoici. Mai multe detalii aici.

 

Ai ratat abonamentul?

Acum poți lua Cutia lui Aprilie de aici, iar apoi musai să-ți faci abonament pentru a nu mai rata și Cutia lui Mai.

Cin-Cin!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *