Vinurile lui Martie

Deja e obișnuință: lună nouă, vinuri noi! 🙂

Cu ce am surprins luna asta? Pe lângă unele vinuri noi ce sigur nu ai avut ocazia să le încerci până acum deoarece abia au ieșit pe piață, luna asta abonamentul a mai venit și cu câte o carte cadou de la Baroque Books și Avincis.

Vinurile lui Martie

 

prince-mircea-vinarte

Prince Mircea, Vinarte

Prince Mircea, un Merlot de la Vinarte maturat in butoaie de stejar timp de 6 luni, este un vin limpede, de culoare roșu rubiniu cu reflexii brune, cu arome intense de prune coapte, fructe de pădure, vanilie, caramel, ciocolată neagră sau condimente dulci. Gustul său este sec, puternic și persistent, dar extrem de echilibrat. Poate fi servit la preparate cu sosuri bogate, din carne roşie sau vânat, preparate tradiţionale româneşti, brânzeturi maturate cu gust puternic.

Mai multe detalii aici.

cuvee-petit-sauvignon-blanc

Cuvee Petit, Avincis

Cuvee Petit de la Avincis este un Sauvignon Blanc proaspăt și ușor de băut. Mirosul său este predominat de aromele de fructe verzi, citrice și flori de soc, iar în gust pot fi descoperite aromele de grepfruit, ananas, mango și citrice, ce pot da senzația de aciditate înțepătoare. Poate fi servit alături de pește la grătar, legume la grătar, pui în sosuri cremoase sau de lămâie, salate și brânzeturi proaspete cu verdeață.

Mai multe detalii aici.

fetească-neagră-gramofon

Fetească Neagră, Gramofon

Feteasca Neagră 2016 de la Gramofon a luat aurul la concursul Vinul.ro și ne-ar lua și nouă tot aurul în schimbul ei. Poate surprinde la prima gustare din cauza alcoolului de 15% și a taninilor pronunțați, însă toate temerile ne sunt îmblânzite de gustul dulceag de apoi. Dacă găsești resturi în pahar nu ai de ce să te sperii, ci din contră, e semn că ai parte de un vin autentic ce a fost minim procesat pentru a păstra cât mai multe proprietăți ale strugurilor.

Mai multe detalii aici.

 

Terra Romana Rose, S.E.R.V.E

Terra Romana Rose 2016 de la SERVE este un cupaj de Fetească Neagră și Merlot de culoare roz-somon. Mirosul său este complex și delicat, descoperind în el arome de trandafir și piersică albă, iar gustul este catifelat, dulceag și persistent, cu arome de fructe exotice, pomelo sau caise pârguite. Poate fi servit alături de salate, fructe de mare, carne slabă la grătar sau brânzeturi proaspete.

Mai multe detalii aici.

 

Ai ratat abonamentul?

Acum poți lua Cutia lui Martie de aici, iar apoi musai să-ți faci abonament pentru a nu mai rata și Cutia lui Aprilie.

Cin-Cin!

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *